left a good job in the city, working for the man every night and day

Igår satt jag ensam hemma hela kvällen och det slutade med att jag var rätt så berusad och fann mig själv skratta åt "Another Cinderella Story", något som man bara kan göra när det inte riktigt står rätt till i huvudet.

Jag har just varit och sett på när Jonas spelat fotboll, hans lag fick brons :) Jag satt dock under största delen av matcherna och pratade i telefon, det här med sport har ju aldrig riktigt varit min grej. Vi kom hem för en stund sen och mina händer är fortfarande stelfrusna pga bilfärden påväg hem (som tar ca fyra minuter).

Sverige förlorade tydligen mot Spanien, vilket suger ganska hårt. Danmark ska just spela final och jag hoppas lite grann innerst inne att de förlorar, bara för att jag ska kunna fittas med familjen.

Nu måste jag gå och borsta tänderna, peace out!

why should it be so bad to be bad when it's so hard to be anything at all?

Sverige förlorade mot Danmark häromdan, och det fick jag paya för, vilket ledde till en strålande glad familj och en ledsen Sudden. Min kära vän Josephine frågade mig just om jag har lust att komma hem och fira min födelsedag, och jag måste ju faktiskt säga att det skulle vara helt fantastiskt. Ska ju dock till Italien i mars, och vet inte riktigt om pengarna räcker till. Detta är väldigt knepigt. Det är ju liksom min tjugoårsdag, så jag skulle gärna fira den med mina nära och kära :)

Dagen har varit helt normal. Skjutsat ungarna, handlat, städat, sett några avsnitt av 30 Rock, sovit, hämtat ungarna, lekt med dem och kollat runt på alla de internetsiter jag är medlem på (okej, inte bananaisland och snuttis och vad de nu heter, men you get the drill).

Ska just börja laga mat, jag måste bara orka resa mig upp ur soffan. Peace out!

here I come, but I aint' the same

Igår när jag satt helt stilla och fridfullt i soffan, kom hela familjen in i rummet och skrek "Danmark kommer vinna, Sverige är förlorare!". När jag inte ville hålla med dem (varför i hela helsefyr skulle jag svika mitt land på det sättet?), började de kittlas. I säkert en kvart höll det på. När kittlandet äntligen var över satt jag och grät i trappan, Kim blödde och armstödet på soffan hade gått sönder. Under ett skede av kittlandet hörde jag mig själv skrika "jag vill hem till mamma".

Idag kommer den förbaskade matchen på tv, och nu jäklar ska det hejas! Peace out!

you gotta give for what you take

You like my feet? ;) Peace out!


what kind of father might hate his own daughter if she were gay?

Jag började just tänka på hur mycket jag saknar mina italienska underbara vänner. Jag vill bara träffa dem, nununu! Bara två månader kvar, sen är jag där. Sen får jag se deras fina ansikten och bara slicka på dem. Varför skulle jag slicka på mina vänner? Jag är nog den konstigaste människan jag känner. Kan man säga så - att man känner sig själv? Gör man det? Kan man känna sig själv, på djupet? Äh vad fan snackar jag om, klart man kan!

Nu ska jag göra nummer två, peace out!

I'm not sleepy and there is no place I'm going to

Jag har just lagat en fett fin lasagne. Det bara väller ut ost ur alla de hål man kan hitta på en människokropp just nu, mättnaden har satt sig och jag mår lite illa. Nu ska vi åka och köpa glass, haha!

Som jag tidigare nämnt har ju min mamma skickat hit ett paket fullt av saker jag glömt hemma samt lite överaskningar. Idag fick hon hem en lapp där det stod att paketet hade returnerats hem. Detta betyder alltså att de på Mattssons gjort något fel när de skickade iväg det, för hit har det ta mig tusan inte kommit. Jag skyller det dock inte på de tanterna jag gillar (Mathilda, Gerd och dem), utan på de jag inte gillar. Jag nämner inga namn...

I morgon ska familjen (ja, jag räknas dit nu för tiden) och några släktingar på fin restaurang. Detta betyder alltså att jag måste klä upp mig, aka högklackat. Jag kommer antagligen snubbla omkull någonstans och alla kommer skratta åt mig. Jag är lite av familjens clown, kan inte prata danska och gör ofta bort mig och så.

Nej nu är det glasstime, peace out!

how many years can some people exist before they're allowed to be free?

Idag läste jag ut min bok. Jag väntar fortfarande på att paketet som mamma skickat ska komma fram, där finns det nämligen flera böcker, hehe. Jag har länge skjutit upp den här dagen mer och mer, för jag vile verkligen inte att den skulle ta slut. Den är så sjukt bra, jag har aldrig skrattat såhär mycket åt en bok förut i hela mitt liv. Om du nu undrar vad det är för bok jag har läst, så kan jag meddela att det är "När Lucy Sullivan Skulle Gifta Sig" av Marian Keyes. Herrejestas vad bra hon är på att skriva, jag är helt blown away!

Idag kom ungarna hem, för deras mamma skulle göra någonting i morgon. När de kom insåg jag att det varken fanns något middagsmaterial eller lunchboxinnehåll hemma, så jag fick susa iväg till affären. Rutorna i bilen var igenimmade av någon anledning, så jag var jättenära på att backa in i lastbilen (ve och fasa!), men såg vad som var påväg att ske i tid.

Har jag föresten sagt att jag ska få en ny bil? Alltså helt sprillans. När jag berättade det för mamma sa hon "ta vara på den här tiden, det kommer nog ta länge innan du får en sån chans igen". Hon hade lika gärna kunnat säga "du kommer aldrig göra något vettigt av ditt liv, så njut av den nya bilen du kommer få låna medans du jobbar i utlandet för minimilön eftersom du är flykting". Haha, mamma är awesome!

Nu ska jag pyssla med lite Hello Kitty grejer med Emma, ljuva liv. Peace out!

vad vore jag utan dina andetag

Idag åkte jag och shoppade på Vestsjaellands Centrum i Slagelse. Det ligger ca 40 km ifrån mig och efter 5 km slutade GPSen fungera. Jag fick då förlita mig på mitt egna lokalsinne och hittade tillsist fram (vi behöver inte nämna att jag höll på köra på en arg gammal dam). Jag hittade massa underkläder och lite annat, plus en jacka till mamma.

Bilen startade faktiskt när jag skulle hem, vilket jag absolut inte trodde att den skulle, haha. Nu ska jag ner och fixa lite med tvätten och så. Peace out!

how does it feel to be on your own, like a complete unknown - like a rolling stone?

Just nu är jag helt enkelt skitglad. Ibland känns livet sådär sprudlande underbart och jag är just nu i en sån period :-) Igår var jag på bio helt ensam, vilket var fantastiskt. Ingen som satt och viskade i öronen på en och tog ens popcorn liksom. Jag såg Due Date. Den var helt okej, det är alltid en fröjd att se på Robert Downey Jr i och med hans otroliga utseende.

Idag har jag inte gjort så mycket, har varit ute och sprungit och gått och sådär, vanliga hemmafrugrejer. Nu ska jag ner och fixa lite grejer, peace out!

this is major tom to ground control

Fredag 14.01.11

Dagen började helt normalt, jag väckte barnen och skjutsade dem till dagis och skolan. Efter jag skjutsat dem, åkte jag och handlade. När jag skulle åka hem igen startade inte bilen, så Kim fick ringa någon kompis som kom och gav mig starthjälp. Senare på kvällen kom ett helt gäng människor hit och de skulle ut på krog, och efter många om och men bestämde jag mig för att komma med. Det var en helt okej kväll, blev väl lite småpackad sådär.

När vi skulle hem några timmar senare var vi bara tre stycken kvar, jag, Kim och hans kompis (jag uppfattade aldrig riktigt hans namn). Vi stannade vid ett kebabhak för de var hungriga. När vi stod där utanför kom en snubbe fram till mig och kallade mig hora eller slampa eller något liknande. Jag hade aldrig sett människan förut i hela mitt liv, men jag antar att han bara var lite rasistisk eller något.

Karlarna jag var med flippade ur. Bråket startade. När jag tittade åt vänster såg jag en kebab flyga genom luften i slow motion, jag var så chockad. En del av kebaben flög på mig. De två männen stod och slog varann blodiga. När jag tittade åt höger såg jag min så kallade chef slåss med han som startat hela grejen. Någon slags vakt fick bort Kim från han andra, och jag gick och pratade med honom. Jag frågade lugnt och fint varför hans sagt det han sa och vi redde ut skiten. Kim brydde sig inte och kom ur vaktens grepp. Polisen kom. Det är inte varje dag ens chef vinkar åt en inifrån en polisbil, och tacka fan för det.

Jag och den-där-kompisen-som-jag-inte-kommer-ihåg-vad-heter vandrade runt utanför polisstationen och väntade på att vi skulle se något. Efter två timmar tog vi en taxi därifrån. Klockan var nu sex. Kompisen kom med hem till oss för han hade brutit tummen och ville såklart veta när hans kompis kom ut från stationen. Jag somnade klockan åtta, efter två timmars youtubande och vaknade igen klockan nio. Kompisen var borta och vid dörren stod en man med en TV i handen. Jag tog emot den och somnade om. Klockan tolv hörde jag någon i huset. Då hade Kim kommit ut från polisstationen i Roskilde för några timmar sedan och tagit tåget hem. Varför de tog honom dit är något jag inte kan få kläm på.

Och jag som inte ens ville ut från början... Peace out!


the dark knight

Ojojoj, bered er på en förbannat invecklad och annorlunda uppdatering i morgon (eller egentligen senare idag)! Herre min tid. Herre. Peace out!

can you hear me, major tom?

Jag har försovit mig 2 gånger den här veckan. Det höll på att bli en tredje gång idag, men helt plötsligt fick jag ett samtal och blev pigg som en lärka, något som gick över väldigt fort. På fredag ska jag träffa en kvinna som behöver en au pair. Hon bor i London med sin make och deras två barn, men de har även hus i USA och Danmark, så vi ska sätta oss ner och se om jag kanske ska komma dit i framtiden. Det skulle vara helt sjukt nice! :)
Nu ska jag ringa Giuseppe och se när jag kan komma dit =)) Peace out!

zzzZzzZzebra

Jag ber om ursäkt för att jag inte laddade upp bilden igår, men om man väntar på något gott, väntar man aldrig för länge! :) Här kommer de alltså...zebrabrallorna! Jag vill be om ursäkt i förväg om kvalitén på bilden. Jag var väldigt trött när bilden togs. Jag vet inte riktigt heller vad som händer med mina fötter, men vackert är det inte. Peace out!


plötsligt händer det

I morgon kommer det ske. Det jag vet att flera av er väntat på. I morgon laddar jag upp en bild på zebrabrallorna. Dagen har förövrigt varit bra, fem- plus fjortonårskalas för Emma & Stine. Hela tjocka släkten var här. Kvällen spenderades i soffan nere i vardagsrummet. Jag satt med en bra bok och en kopp varm choklad och "resten av familjen" var alla uppe i sitt även de. Livet som hemmafru är rätt nice ändå :) Peace out!

rummel & rabalder

Om det är något jag verkligen saknar i mitt liv, så är det Julias och mina fantastiska resor till Italien. Det går inte att beskriva lyckan vi kände när vi var där, även när det kom motgångar (såsom kackerlacksinvaderade lägenheter, ölspillande samt gatutiggaren utanför Pecos lägenhet). Jag insåg just att jag har alla videor från andra gången vi var där på min externa hårddisk, så jag ska nu lägga upp tre av dem här, så ni ska förstå lite bättre varför det var så underbart. Det kanske inte är så pass roligt att se som "utomstående" person dock, men jag lägger upp dem ändå. Peace out!






bebis visa mig vad allt handlar om

Jag tycker inte om att vara bakis. Dagen före brukar kunna vara rätt okej dock, så det är ju bra. Igår var min sista kväll på Åland innan jag skeppas tillbaka till Danmark. Vi var till Dinos och såg på Paranoid Park, myyyyyycket bra! Nu ser jag fram emot (nej det gör jag inte) en 10 timmars resa innan jag är hemma i Kalundborg. Tänk om jag bara hade bokat en Air Åland biljett... Peace out!

but why?

Jag har länge känt att en förkylning är på väg. Eller nej det var inte sant, nu ljög jag. Men jag har känt det på mig i några dagar. När jag nu vaknade av mammas "trevliga" uppväckning för ca 4 minuter sedan, kände jag att de var här - halsondan & simhallen till näsa. Jag åker tillbaka till Danmark på Torsdag och kommer alltså vara lite småsjuk under resan. Småsjuk betyder grining, vilket betyder trött, vilket betyder att jag kommer somna någonstans och möjligtvis missa planet.

Tack så jäkla mycket, världens baciller! Ni valde verkligen PRECIS rätt tidpunkt att gå till attack. Peace out!

nyår

Jag hade ett helt galet nyår, var ut till Kumlinge med Erica och träffade en jäkla massa härliga människor. Orkar inte lägga upp något vettigt inlägg om det nu, men jag bjuder på en bild :) Peace out!


RSS 2.0