humor

Idag satt jag och min kära vän Emma här ute på Julias gård och diskuterade något random. Jag kläcker ur mig kommentaren "vi har alltid något att prata om!". Tystnaden sprider sig och jag inser att så var kanske inte fallet. Men även fast vi inte pratar med varann så känns det bra, vi har på något sätt en "inre konversation". Jag gillar mina dudes!

Jag sitter nu här hos Julia. Emma har åkt hem, Kayleen sover och Julia är inne och kollar sin dator. Grannarna kutar omkring och jag lägger av en. Jag skäms lite smått tills jag kommer på att de är finnar. Varför ska jag skämmas inför dem liksom? Haha!

Idag har jag målat huset i 6 timmar och sedan skjutsat Simon (bror) till Hammarland. Han höll på att missa båten och jag körde i racerfart.

Jag ska in och kissa, peace out!

måla huset

Vaknade just av att min yngsta storebror kom in skrikandes i mitt rum. Vi håller på målar om huset och jag har (dum som jag är) anmält mig frivillig att hjälpa till. Jag vet verkligen inte varför man börjar såhär tidigt på morgonen, men det ska väl ha någon mening det också.

Mina ögon faller ihop, mina ben kan inte ställa sig på golvet och mina fingrar bara fumlar omkring när jag ska skriva. En bra idé att måla huset? Njaa...

Har pratat med massor av mina italienska vänner och allt ser ljust ut. I Augusti kommer Luca till Helsingfors (skitkul!), i September kommer Giuseppe hit till mig och stannar jag vet inte hur länge, men förhoppningsvis ett bra tag :) och i Oktober kommer Alessandro och det gänget också hit.

Det gäller att hitta en au pair familj som vill att jag kommer efter Oktober, för jag vill inte missa någonting av mina pizzaätande italienare :)

Nu är det dags att bege sig ut, annars kommer brotha in hit och det är inget jag ser fram emot (jag är inte riktigt så redo som han skulle vilja att jag är) Peace out!

midsommar

Midsommar helgen är här. Spriten flödar och musiken spelas i högtalarna. Detta är dag tre och jag och Julia är såååå sugna på hamburgare och pommes. Vi ska panta flarror och åka in till Hesburger (usch). Midsommar afton spenderades på svenskarnas stuga. Jag tror det var ganska trevligt, kommer inte riktigt ihåg. Vi stack till Knappelstan på efterfest men det slutade med  att alla blev utkastade 15 minuter efter vi kommit dit. Humor.

Det var väldigt skönt at se alla igen, men det kändes ändå lite jobbigt. Men nu har jag blivit glad igen, det finns en som bara lyser upp min vardag. Han kommer hit i September när han är klar med alla prov och grejer. Jag kan knappt vänta! Sen efter han varit här, ska jag försöka komma ut i världen igen. Denna gång försöker jag nog mig på Irland. Har två familjer som är intresserade av mig och det verkar bättre, vi pratar ju iallafall samma språk. :)

Nu ska jag gå ut och städa framsidan hos Julia lite. Hennes mamma kommer snart och det ser ut som ett helvete där. Tänkte dock lägga upp några bilder från i Fredags först. Peace out!





kaos

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag varit så trög på att ladda upp på senaste tiden, men mitt liv har varit ett enda kaos. Jag ska självklart bättra på mig (antagligen redan i morgon), men under tiden bjuder jag på en bild på mig och en grym kille. Peace out!



Anledningen till att vi båda har påsar under ögonen är för att bilden togs kl 6 i morse och vi hade inte sovit mycket alls.

det sket sig

Det funkade inte med den här familjen, så jag kommer hem igen över sommaren. Sen ska jag försöka ta mig till Irland eller Australien. Har redan en irländsk familj som är intresserad av mig, så det kommer nog fixa sig :)

Ska bli mycket skönt att få se brudarna, mamma, syskon, pappa och förstås THE BABE <3 Har saknat er fruktansvärt mycket dessa senaste dagar, det har varit ett riktigt helvete för mig. Mamma har hjälpt mig jättemycket dock. Julia också. Ni är guld värda!

Nu är jag tillbaka i Genova för att packa ihop grejerna och om några timmar tar jag tåget till Torino och sover där en natt. Har en kompis där som gärna ville att jag skulle komma via så.

Måste duscha, peace out!

genova

Igår flyttade jag in hos familjen jag kommer bo hos nu för en obestämd framtid. De är jättehärliga! Vi bor i en takvåning med balkong runt hela stället och min säng är fantastisk. Sonen Mario är hur gullig som helst! Tyvärr kan han bara italienska än så länge, men det tar nog inte så länge att lära sig mer än vad jag redan kan.

Jag saknar mina vänner och min familj, men jag tror att detta kan bli riktigt bra! Idag har vi vandrat runt i staden och den är jättemysig! Focaccia kommer tydligen härifrån och det är mycket godare än någon focaccia jag någonsin ätit förut.

I övermorgon ska vi till Sardinien i två veckor och sen kommer jag vara ganska mycket ledig i Juli. Ska åka till Monza samt till Torino för att hälsa på kompisar där och sedan kanske jag kommer hem en sväng i Augusti.

Bilder härifrån kommer snarast, ska bara ta några först :)

Nu ska jag se på How I Met Your Mother, peace out!

hejdå monza, hejdå vänner, hejdå partajande och hej genova :)

Idag flyttar jag på riktigt. Har ju bott hos Alessandro i en vecka, men nu flyttar jag till Genova till au pair familjen. Är mycket spänd på hur detta kommer bli =))

Den här veckan har varit helt fantastisk. Har träffat så mycket underbara människor! Vissa som jag känt sen förut och vissa som jag aldrig träffat förut. Jag älskar italienare! De är så härligt öppna och roliga och bara underbara. Det enda som vart jobbigt var att säga hejdå till alla. Vi kommer i och för sig inte bo så långt från varann och de ville komma och hälsa på mig där borta, men ändå. I morse fick jag säga hejdå till A. Det var inte kul.

Nu sitter jag hos Pecos. Han är på jobb och Julia sover. Det är vår sista dag tillsammans och hon ligger och snarkar. Den tjejen kommer aldrig att ändra på sig! Jag älskar henne för det!

Om några timmar tänkte jag ta tåget ut till Milano Centrale för att sedan byta tåg mot Genova. Jag kommer ha alldeles för mycket packning och trilla omkull någonstans. Jag kommer få ont.

Nu ska jag gå över gatan och köpa vatten. Peace out!

törsten lackar

Igår var det middag här hemma hos A. Vi åt pizza, haha. Bärsen flödade när jag och Julia lärde italienarna att spela ölspelet. Efter middagen och spelandet gick vi till en park och satt och snackade några timmar eller något sånt. Jag älskar dessa människor! Nu är jag törstigare än jag någonsin varit, men hittar inga glas i skåpet och vill inte dricka direkt ur vattenflaskan. Måste även göra nummer två igen.





Nu mååååste jag på toa. Peace out!

jag älskar detta ställe!

Jag älskar Italien! Alla människor är fantastiska och utelivet är prima!

Igår var vi ut till ett ställe som heter Libra och vi satt där med ca 12 italienare, den ena härligare än den andra :) Vår kompis Davide sade att vi skulle ta en bärs som var "ganska stark". I  morse fick vi reda på att denna bärs har en 16 procentig alkoholhalt. Sweet igår, men bakfyllan var inte den bästa.

Jag vaknade i morse av att A sade att jag måste stiga upp för han skulle på jobb, det sög ganska hårt. Men jag åkte till Julia & Pecos och chillade med Julle fram till 16.45. Sedan kom Luca och plockade upp mig. Läskigt! Vi åkte hem till honom och gick på husesyn som gjorde lite andra grejer. I bilen satt vi och lyssnade på fantastisk musik och sjöng med, härlig dude det där!

Nu sitter jag hemma hos Pecos och mår illa efter pizzan. Jag vill aldrig äta pizza igen! Ses i morrn, peace out!






I'm in milano, bitch!

Igår var en lång dag. Jag steg upp kl 06.00 och åkte till båten. Vi åkte in till Stockholm för att jag skulle skriva in mig där. Jag träffade även Erica och sade hejdå. Det var jobbigt.

Vi åkte sedan till Arlanda och satt där utanför och drack bärs. Det var nice! Planet var försenat en halvtimme (inte så konstigt med tanke på att vi åkte med easyJet). Vi kom fram till Malpensa vid 18-tiden och tog en buss till Milano Centrale. Sedan tog vi tåget till Monza och en taxi därifrån hem till Pecos.

Vid 23.00 gick vi till restaurangen på andra sidan gatan för att käka en pizza. Då kom Alessandro och sedan Pecos. Vi gick hem till Pecos och åt pizzan och snackade i typ 2 timmar. Sen åkte jag och A hem till honom för att sova. Det var så skönt att få ligga ner! Vi hade alltså rest i 13 timmar med ca 23498 kg packning.

När jag vaknade i morse satt A inne på sitt rum och pluggade till något stort prov han skulle ha idag och jag låg framför datorn och såg på Friends. Sen skulle han och käka lunch med en kompis och jag stack till Julia. Vi gick till Auchan och handlade lite kläder, mat och alkoholhaltiga drycker. Efter det har vi bara legat inne hela dagen för det har varit ca 45 grader ute och det var alldeles för varmt för oss.

Om 2 timmar slutar A jobba och då ska jag hem och klä på mig lite rena kläder och sen ska vi ut med det italienska gänget, can't wait! Det kommer bli helt awesome!

I morgon ska jag träffa Luca och sedan ska vi spendera Söndagen med varann också :) Sen på Måndag bär det av till Genova för inflytt hos Au Pair familjen. =))

Har inte min dator nu och kan därför inte ladda upp nya bilder än, men det kommer i morgon. Då kommer det även bilder från ikväll. (Har förresten köpt en ny kamera.)

Nu ska jag ta en bärs. Peace out!




Gammal bild på mig och en riktig favorit, Emma.

holy crap

Jag har bara en mening i mitt huvud: I MORGON FLYTTAR JAG!

Det kommer en uppdatering när jag kommit fram till A :) Peace out!

vi överlevde!

Vårdöcitat av Julia Höglund: "Bara tanken av ett rådjur får mig att vilja gråta och ringa mamma!"

Vi kom just hem från en natt på Sabinas farmor & farfars stuga. Vi hade jättemysigt och det var hemskt trevligt. Det enda jobbiga var att köra igenom Sund på vägen dit och hem. HAHA!

Nu ska jag fortsätta med min packning. 2 DAGAR KVAR! Peace out!

ut till skärgårn'

Idag ska jag och 3 favoriter ut till Vårdö för att chilla på en stuga - kommer bli mycket mysigt! Pärlan är klar och ska tankas, vi får bara hoppas på att hon inte blir kvar på Vårdö, det skulle vara hemskt!

Ses i morgon! Peace out!

dudes

Idag tar många av mina dudes examen, men inte jag. Jag dricker istället, FAN! Men jag vill iallafall säga grattis till alla mina klasskamrater och andra kompisar som lyckats, ni är bra!

Nu är det bara 5 dagar kvar till Italien. I can't wait! Och om 7 dagar ska jag träffa Luca, MYCKET nice! Sen ska jag oh Julia visa vad vi ålänningar kan göra - det är inte mycket, men vi kan iallafall visa de åländska traditionerna (dricka, ölspel, åka hiss)

Nu ska jag och Sabina sörja mer. Peace out!

var är den?

Varje år, året runt finns det en skylt nere i småbåtarna vid östra hamnen som lyder "varning för svag is!". Den står där natt som dag, sommar som vinter. Men nu är den borta. Vem har tagit ner den? Vad har de gjort med den? Var finns den nu? Det finns så mycket frågor jag vill ha svar på. Jag såg fram emot att ta en bild på den med grönska runt omkring och glasklart vatten bredvid. Jag är lite besviken må jag säga, lite besviken.

Idag fick jag de sista uppgifterna jag ska göra av Göran. Hehe göra av Göran. Har kämpat med dem idag, håller fortfarande på lite grann.

EN VECKA KVAR! Peace out!

skolarbete, skolarbete, skolarbete

Jag hatar kemi. Jag har aldrig i hela mitt liv gillat det. När man går en utbildning för att bli kontorsnisse, är det då verkligen nödvändigt att ha ämnet kemi på schemat? Jag tycker att det är jättekonstigt. Jag sitter just nu i datasaln och försöker få reda på vilka produkter som innehåller bl.a. karboximetylcellulosa! Vem tusan bryr sig????!

Det är iallafall 8 dagar kvar tills jag flyttar nu. ÅTTA! Jag pissar nästan ner mig, så exalterad jag är. Peace out!

RSS 2.0